Κις λορέν με ζαμπόν και γραβιέρα Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κις λορέν με ζαμπόν και γραβιέρα Χωριό

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει μια quiche lorraine που θα μας μείνει αξέχαστη! Πατάτες, βούτυρο και γραβιέρα Χωριό μαζί με ζαμπόν και καλή απόλαυση!

555
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγουν μακριά “μακαρόνια” πατάτας.
  3. Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.
  4. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
  5. Ψήνουμε στους 220 C για 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα την τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  8. Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από την στρώση ζαμπόν-γραβιέρα.
  9. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220 C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    340 γρ. πατάτες, ψιλοκομμένες 1/3 φλ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος, λιωμένο 1 φλ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο 1 φλ. γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης, τριμμένη 2 αυγά ½ φλ. κρέμα γάλακτος

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας