Κοτόπουλο με μήλα και κρασί
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κοτόπουλο με μήλα και κρασί

Κοτόπουλο και μήλα κομμένα σε κύβους, χρυσαφί σοταρισμένο κρεμμύδι, κρασί για το σβήσιμο. Καλή όρεξη από τη Ναύπακτο!

504
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και  ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες.
  3. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  4. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.
  5. Βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  6. Στη συνέχεια σοτάρουμε και τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ξανθύνουν κι αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί.
  7. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  8. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μήλο, την πιπεριά, νερό και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά.
  9. Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο σε περίπου 40 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.
  • 17 Μαΐου, 2014 στις 3:37 μμ

    νομιζω πως το μηλο θα δινει μια πολυ διαφορετικη γευση στο κοτοπουλο!!!θα την φτιαξω σιγουρα!!!

ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλο 2 ξινόμηλα 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι ξερό ½  φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα ½  φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό χυμό από 1 λεμόνι λίγη ρίγανη αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας