Κρεμμυδοντολμάδες (Σουγάνια)
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κρεμμυδοντολμάδες (Σουγάνια)

Κιμάς, κρεμμύδια, Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό, κόκκινο κρασί και σκορδάκι για τους μοσχομυριστούς και γευστικούς ντολμάδες.

306
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε κατά μήκος, έτσι ώστε η τομή να φτάνει σε βάθος μέχρι τη μέση του κρεμμυδιού.
  2. Στη συνέχεια, τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε να στραγγίξουν.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Αφού κρυώσουν, αρχίζουμε να τα ξεντύνουμε ένα-ένα.
  5. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, το σκόρδο, και, αφού ετοιμαστούν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
  6. Όταν ο κιμάς απορροφήσει όλα τα υγρά του, κατεβάζουμε από τη φωτιά και, αφού κρυώσει, γεμίζουμε με το μείγμα ένα-ένα φύλλο κρεμμυδιού, τόσο ώστε να κλείνει το άνοιγμα (το τυλίγουμε σαν ντολμά), και τα τοποθετούμε κοντά-κοντά κυκλικά, σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος.
  7. Αφού τελειώσουμε με όλα τα υλικά, περιχύνουμε με το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και το βάζουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    6-8 κρεμμύδια μακρόστενα ξερά 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα (για τη γέμιση) ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2-3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες ½ φλ. του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία ½ φλ. κόκκινο κρασί 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2-3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία (για από πάνω) 2 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας