Κρεμμυδόπιτα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κρεμμυδόπιτα

Στο Πήλιο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ζουμερές ντομάτες αγκαλιάζονται από παραδοσιακό φύλλο και νοστιμεύουν με Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές!

408
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που μόλις τα σκεπάζει  για να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια τρίβουμε την ντομάτα και μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη δάφνη τα ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Τα σκεπάζουμε, τα βάζουμε να βράσουν και αφού πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, αφού πρώτα φυσικά τα λαδώσουμε. Ρίχνουμε πάνω τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα. Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση, βάζουμε από πάνω δύο ακόμη φύλλα και κλείνουμε καλά τις άκρες.
  4. Αφού αλείψουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμη λάδι, ραντίζουμε με χλιαρό νερό  και ψήνουμε την πίτα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 8 σχόλια.
  • sofioula
    10 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:49 πμ

    teleia

  • 14 Οκτωβρίου, 2013 στις 11:11 πμ

    τελεια συνταγη!

  • 14 Οκτωβρίου, 2013 στις 2:39 μμ

    Πολύ ωραία συνταγή!

  • 15 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:26 πμ

    καταπληκτικη!!!
    8

  • kyriaki
    15 Οκτωβρίου, 2013 στις 10:40 μμ

    καταπληκτική!!

  • 10 Νοεμβρίου, 2013 στις 5:38 μμ

    poly wraia syntagh :-)

  • 12 Νοεμβρίου, 2013 στις 11:39 μμ

    τελεια συνταγη καταπληκτικη

  • 15 Νοεμβρίου, 2013 στις 11:40 πμ

    Θεική συνταγή !!!!

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα παραδοσιακό φύλλο 1 κιλό ντομάτες 8 μεγάλα ξερά κρεμμύδια λίγη ρίγανη 1 φύλλο δάφνης Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1/2 ποτήρι νερό αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας