ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί:
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολάκι. Το θέλουμε να είναι πολύ μαλακό, αλλά όχι λιωμένο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμονοπίπερο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Ανοίγουμε τα μπαγκετίνια, αλείφουμε τις δυο πλευρές με γενναιόδωρη ποσότητα βουτυρομουστάρδας και τακτοποιούμε τις φέτες ζαμπόν και τυριού στο εσωτερικό των σάντουιτς.
- Για το σάντουιτς με αυγά σκράμπλ και σολομό: Βάζουμε το βούτυρο, τα αυγά και το αλάτι σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι. Το βάζουμε στην εστία σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να χτυπηθούν τα αυγά. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί για μισό λεπτό περίπου, ή μέχρι να αρχίσει να κολλάει. Ανακατεύουμε ζωηρά ξύνοντας με την κουτάλα τον πάτο να ξεκολλήσει το αυγό, και συνεχίζουμε καθώς αρχίσει να πήζει το μείγμα. Όταν πήξει αρκετά (να μην είναι νερουλό), αλλά δεν έχει στεγνώσει εντελώς (να φαίνεται υγρό), το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Θα συνεχίσει λίγο να πήζει από την θερμότητα της κατσαρόλας. Η διαδικασία θα διαρκέσει 2 ½ με 3 λεπτά από την ώρα που βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά.
- Απλώνουμε τις φέτες σολομού στα μπαγκετίνια μας και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι. Γεμίζουμε τα σάντουιτς με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα πιπέρι αν θέλουμε.
Τιπς
– Οι κουταλιές σούπας που αναφέρονται είναι οι κουταλιές των 15ml που βρίσκουμε στα δοσομετρικά σετ.
– Στο σάντουιτς με ζαμπόν ταιριάζουν πολύ και τα αγγουράκια τουρσί. Στο σάντουιτς με αυγό μπορούμε πάλι να χρησιμοποιήσουμε το άλειμμα μουστάρδας, όπως επίσης και λίγη κάπαρη ή ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο (τσάιβς).
– Για όμορφη παρουσίαση τυλίγουμε με κομμάτια λαδόκολλας και δένουμε με λίγο σπάγκο.