Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό λιώνουμε τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο από το άσπρο αλεύρι, τόσο ώστε να φτιάξουμε ένα πηχτό χυλό.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ρίχνουμε στο ζυμάρι τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε με το χέρι όλα τα υλικά και ρίχνουμε εναλλάξ το κάθε αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και μαλακή.
Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα, το βάζουμε σε μια λεκάνη και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένο καλά με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης (θα χρειαστούν 60-70 λεπτά περίπου).
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το ξαναζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.
Το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και πλάθουμε τις φραντζόλες.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ένα πινέλο και τοποθετούμε μέσα τις φραντζόλες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 5 λεπτά στους 100C και βάζουμε το ταψί με το ψωμί για 20-25 λεπτά για να ξαναφουσκώσει.
Στη συνέχεια, βγάζουμε από μέσα το ψωμί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C και μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος, ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180C.
1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη750 γραμμάρια αλεύρι άσπρο μαλακό½ κιλό αλεύρι σιταρένιο1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι από κριθάρι30 γραμμάρια μαγιά νωπή (από το φούρνο)1 κουταλάκι του γλυκού σουρωτή κύμινο3 κομματάκια μαστίχα κοπανισμένη1 κουταλάκι του γλυκού σουρωτή αλάτι2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Μιγαδερό ψωμί – Vlahasnews.gr