Για τη γέμιση: Kαθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα σπόρια και τα κόβουμε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. χυμό λεμονιού σε παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα μήλα για να μη μαυρίσουν.
Τα πιέζουμε με μια λαδόκολλα από πάνω, ώστε να μην έρθουν στην επιφάνεια.
Αφήνουμε στην άκρη ή βάζουμε στο ψυγείο έως 24 ώρες.
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά, 3 φλ αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και χτυπάμε.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το γάλα και μετά τα αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-4 λεπτά.
Όσο χτυπάμε τη ζύμη, προσθέτουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, 1 κ.σ. τη φορά. Αν η ζύμη ξεκολλάει από το μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ αλεύρι , 1 κ.σ. τη φορά. Χτυπάμε να δέσει πριν προσθέσουμε και το επόμενο κομμάτι βούτυρο.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 με 2 ώρες.
Για τη γέμιση: Όσο φουσκώνει η ζύμη, ζεσταίνουμε το βούτυρο της γέμισης σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Σουρώνουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε το ΤΟΠ μηλόξιδο και συνεχίζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα μηλοπιτάκια: Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα ορθογώνιο περίπου 1,50 εκ πάχους. Απλώνουμε τα 3/4 των μήλων πάνω στη ζύμη και τη ρολάρουμε σε ένα μακρύ σωλήνα.
Γυρίζουμε τη ζύμη κάθετα προς το μέρος μας και απλώνουμε τα υπόλοιπα μήλα.
Τη ρολάρουμε, αφού την πιέσουμε ελαφρά, σαν ένα σαλιγκάρι.
Με τον πλάστη απλώνουμε τη ζύμη με τα μήλα σε ένα ορθογώνιο περίπου 1,50 εκ.
Όσα μήλα ξεφύγουν τα ξαναβάζουμε μέσα στη ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα περίπου 6,5 εκ., ώστε να φτιάξουμε 12 μηλοπιτάκια.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε αυτό.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Για το γλάσο: Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη. Αν αρχίσει να σκληραίνει, ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
Για τα μηλοπιτάκια: Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ενώ απλώνουμε χαρτιά κουζίνας σε μία σχάρα.
Βάζουμε μέσα στο ζεστό λάδι 3-4 πιτάκια. Τηγανίζουμε από μια μεριά για 30-60 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν και γυρνάμε από την άλλη για 30-60 δευτερόλεπτα και πάλι.
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε στο χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με όλα τα πιτάκια.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και απλώνουμε το γλάσο. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: