Μηλοπιτάκια με γλάσο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μηλοπιτάκια με γλάσο

Ζουμερά, γλυκά, πεντανόστιμα ατομικά μηλοπιτάκια με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

6012
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη γέμιση: Kαθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα σπόρια και τα κόβουμε μικρά κομμάτια.
  2. Ρίχνουμε 2 κ.σ. χυμό λεμονιού σε παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα μήλα για  να μη μαυρίσουν.
  3. Τα πιέζουμε με μια λαδόκολλα από πάνω, ώστε να μην έρθουν στην επιφάνεια.
  4. Αφήνουμε στην άκρη ή βάζουμε στο ψυγείο έως 24 ώρες.
  5. Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά, 3 φλ αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και χτυπάμε.
  6. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το γάλα και μετά τα αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-4 λεπτά.
  7. Όσο χτυπάμε τη ζύμη, προσθέτουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, 1 κ.σ. τη φορά. Αν η ζύμη ξεκολλάει από το μίξερ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ αλεύρι , 1 κ.σ. τη φορά. Χτυπάμε να δέσει πριν προσθέσουμε και το επόμενο κομμάτι βούτυρο.
  8. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 με 2 ώρες.
  9. Για τη γέμιση: Όσο φουσκώνει η ζύμη, ζεσταίνουμε το βούτυρο της γέμισης σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  10. Σουρώνουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  11. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  12. Βάζουμε το ΤΟΠ μηλόξιδο και συνεχίζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.
  13. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  14. Για τα μηλοπιτάκια: Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα ορθογώνιο περίπου 1,50 εκ πάχους. Απλώνουμε τα 3/4 των μήλων πάνω στη ζύμη και τη ρολάρουμε σε ένα μακρύ σωλήνα.
  15. Γυρίζουμε τη ζύμη κάθετα προς το μέρος μας και απλώνουμε τα υπόλοιπα μήλα.
  16. Τη ρολάρουμε, αφού την πιέσουμε ελαφρά, σαν ένα σαλιγκάρι.
  17. Με τον πλάστη απλώνουμε τη ζύμη με τα μήλα σε ένα ορθογώνιο περίπου 1,50 εκ.
  18. Όσα μήλα ξεφύγουν τα ξαναβάζουμε μέσα στη ζύμη.
  19. Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα περίπου 6,5 εκ., ώστε να φτιάξουμε 12 μηλοπιτάκια.
  20. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε αυτό.
  21. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  22. Για το γλάσο: Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
  23. Προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  24. Αφήνουμε στην άκρη. Αν αρχίσει να σκληραίνει, ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
  25. Για τα μηλοπιτάκια: Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ενώ απλώνουμε χαρτιά κουζίνας σε μία σχάρα.
  26. Βάζουμε μέσα στο ζεστό λάδι 3-4 πιτάκια. Τηγανίζουμε από μια μεριά για 30-60 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν και γυρνάμε από την άλλη για 30-60 δευτερόλεπτα και πάλι.
  27. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε στο χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με όλα τα πιτάκια.
  28. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και απλώνουμε το γλάσο. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη γέμιση

    5 περίπου μήλα πράσινα (1 κιλό και 200 γρ) 2 κ.γ. χυμός λεμονιού 3 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη 1/4 φλ ζάχαρη 1/4 φλ ΤΟΠ μηλόξιδο

    Για τη ζύμη

    1 πακέτο ξηρή μαγιά άμεσης δράσης (2 1/4 κ.γ.) 3 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη 1/2 φλ. γάλα πλήρες 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα 1/3 φλ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

    Για το γλάσο

    1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη 3-4 κ.σ. γάλα 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας