Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα

Μια υπέροχη συνταγή για μοσχομυριστό μοσχαράκι από τη σεφ Ντίνα Νικολάου, που ετοίμασε στην Άνδρο! Με γλυκό λευκό κρασί και ελαιόλαδο Χωριό Ορεινές Περιοχές

306
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίζουμε το νουά και το πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το πορτοκαλοπίπερο.
  2. Ζεσταίνουμε στη χύτρα το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και σωτάρουμε από όλες τις πλευρές το νουά μέχρι να πάρει χρώμα. Το αποσύρουμε από την κατσαρόλα μόλις ροδίσει και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Ρίχνουμε στη χύτρα το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε στη χύτρα το ρολό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτουμε στο φαγητό ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνουμε τη χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  4. Ανοίγουμε τη χύτρα, βγάζουμε το κρέας και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των μοσχολέμονων. Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου και πολτοποιούμε τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.
  5. Βγάζουμε το νουά, αφαιρούμε το δίχτυ και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το νουά και πασπαλίζουμε με λίγο πορτοκαλοπίπερο.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Άνδρος». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 ½ κιλό μοσχαρίσιο νουά (ολόκληρο σε διχτάκι) 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλες φέτες 1 φινόκιο, κομμένο σε μεγάλες φέτες ½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί ½ φλιτζ. ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε ½ φλιτζ. κρύο νερό Xυμός και ξύσμα από 2 μοσχολέμονα 1 κουτ. γλυκού πορτοκαλοπίπερο Αλάτι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας