Ντοματάκι γλυκό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ντοματάκι γλυκό

Φτιάχνουμε ντοματάκι από την Κω σε σχήμα αυγού γλυκό, σε μια άκρως παραδοσιακή συνταγή που θα συνοδεύσει κάθε στιγμή μας.

144025
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίζουμε ένα-ένα τα ντοματάκια και στη συνέχεια, με ένα καλαμάκι, ανοίγουμε τα ντοματάκια και από τις δύο πλευρές και απομακρύνουμε τα σπόρια.
  2. Σε μία λεκάνη, διαλύουμε σε ένα λίτρο νερό τον ασβέστη και βάζουμε μέσα τα ντοματάκια, όπου πρέπει να παραμείνουν για μία περίπου ώρα για να σφίξουν.
  3. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν-στεγνώσουν.
  4. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε τα ντοματάκια ένα-ένα, δημιουργώντας στρώματα ως εξής: Μια σειρά ντοματάκια, μία σειρά ζάχαρη κ.ο.κ.
  5. Μόλις ολοκληρώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε 24 ώρες μέχρι να κατεβάσουν όλα τα υγρά τους.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, ανάβουμε τη φωτιά. και βράζουμε με ανοικτό καπάκι όπως όλα τα γλυκά.
  7. Τελικά, κι ενώ είναι ζεστό το γλυκό, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
  8. Αφήνουμε τα ντοματάκια μέσα στην κατσαρόλα για 6 ώρες πριν τα βάλουμε σε βαζάκια, για να πάρουν το τελικό τους χρώμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

25 ντοματάκια όχι πολύ ώριμα (σε σχήμα αυγού από την Κω) 1 κιλό ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1 φακελάκι βανίλια 25 αμύγδαλα ασπρισμένα 1 κουταλιές της σούπας ασβέστη 1 μπουκάλι νερό (λίτρο όπου αφαιρούμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό)
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας