Παναρισμένο κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα φέτας & δυόσμου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Παναρισμένο κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα φέτας & δυόσμου

Μια υπέροχη συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου από τη Μύκονο για κοτόπουλο στο φούρνο με πλούσιο μείγμα μπαχαρικών και σάλτσα με φέτα, γιαούρτι και δυόσμο.

404
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από το πλάι φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι το τέρμα. Θα πρέπει να ανοίξουν σαν βιβλίο. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Στρώνουμε μια μεγάλη πιατέλα με διάφανη μεμβράνη.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το αυγό και το νερό, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Σε ένα πιάτο βάζουμε το μείγμα για πανάρισμα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  6. Παίρνουμε ένα-ένα τα φιλέτα και τα βουτάμε στο μίγμα του γιαουρτιού. Κατόπιν τα πανάρουμε στο μείγμα για πανάρισμα φροντίζοντας να κολλήσει καλά σε όλη τους την επιφάνεια.
  7. Βάζουμε τα παναρισμένα φιλέτα στην πιατέλα με τη διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά το μείγμα του παναρίσματος.
  8. Mεταφέρουμε τα φιλέτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Για τη σάλτσα

  1. Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τον δυόσμο και τα πολτοποιούμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα (εξαρτάται από την υγρασία της φέτας), προσθέτουμε λίγες κουταλιές γάλα ακόμα.
  2. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον δυόσμο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Μύκονος». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για το κοτόπουλο

    4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (περίπου 1 δισκάκι με συσκευασμένα φιλέτα κοτόπουλου, βάρους 700 – 800 γρ.) 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό ½ φλιτζ. (100 ml) νερό 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό 2 φλιτζ. μείγμα για πανάρισμα κοτόπουλου αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα φέτας

    300 γρ. Χωριό φέτα 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ½ φλιτζ. γάλα ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας