ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο ή σε μύλο λαχανικών.
- Μεταφέρουμε τις πολτοποιημένες πατάτες στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και το γάλα σταδιακά.
- Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό, βελούδινο μείγμα που θα στέκεται.
- Μόλις ο πουρές είναι έτοιμος, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, χωρίς να ανακατέψουμε, ώστε όταν λιώσει το βούτυρο να καλύψει την επιφάνεια του πουρέ για να μην στεγνώσει.
- Λίγο πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Tips:
– Βράζουμε τις πατάτες όσο πρέπει για να είναι μαλακές αλλά όχι αρκετά ώστε να απορροφήσουν πολύ νερό.
– Ποτέ δεν πολτοποιούμε τον πουρέ σε επεξεργαστή τροφίμων, προτιμάμε μύλο ή γουδί.
– Μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ και άλλα λαχανικά όπως καρότο, μπρόκολο, παντζάρι, κολοκύθι.
– Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά ανάλογα το φαγητό που θα συνοδεύσουμε.