Πουρές πατάτας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πουρές πατάτας

Ο βελούδινος αυτός πουρές γίνεται με πατάτες Νευροκοπίου, βούτυρο Χωριό και μοσχοκάρυδο. Μυστικά tips μέσα στη συνταγή!

355
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών.
  2. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο ή σε μύλο λαχανικών.
  3. Μεταφέρουμε τις πολτοποιημένες πατάτες στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και το γάλα σταδιακά.
  4. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό, βελούδινο μείγμα που θα στέκεται.
  5. Μόλις ο πουρές είναι έτοιμος, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, χωρίς να ανακατέψουμε, ώστε όταν λιώσει το βούτυρο να καλύψει την επιφάνεια του πουρέ για να μην στεγνώσει.
  6. Λίγο πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Tips:
– Βράζουμε τις πατάτες όσο πρέπει για να είναι μαλακές αλλά όχι αρκετά ώστε να απορροφήσουν πολύ νερό.
– Ποτέ δεν πολτοποιούμε τον πουρέ σε επεξεργαστή τροφίμων, προτιμάμε μύλο ή γουδί.
– Μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ και άλλα λαχανικά όπως καρότο, μπρόκολο, παντζάρι, κολοκύθι.
– Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα μυρωδικά ανάλογα το φαγητό που θα συνοδεύσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 κιλό πατάτες Νευροκοπίου 200 ml. γάλα κουταλάκια του γλυκού Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο Αλάτι Ζωμό λαχανικών, προαιρετικά

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας