Σπαγγέτι μπολονέζ με μανιτάρια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπαγγέτι μπολονέζ με μανιτάρια

Ένα φανταστικό μαγειρεμένο σπαγγέτι ολικής άλεσης με υπέροχα αρώματα και μεσογειακές γεύσεις. Απολαύστε το από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

606
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα μανιτάρια porcini και το βραστό νερό.
  2. Καλύπτουμε τη λεκάνη με ένα καθαρό πανί και αφήνουμε για 20 λεπτά.
  3. Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε τα μανιτάρια, κρατώντας το ζωμό μανιταριών.
  4. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια porcini.
  5. Σε ένα μαγειρικό σκεύος (τύπου γάστρα) ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και τον κιμά.
  7. Μαγειρεύουμε το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι ο κιμάς να γίνει χρώμα καφέ, ανακατεύοντας με τέτοιο τρόπο, ώστε ο κιμάς να θρυμματιστεί.
  8. Προσθέτουμε τα μανιτάρια cremini, το σκόρδο, το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλάτι και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. πιπέρι.
  9. Μαγειρεύουμε το μείγμα για 15 λεπτά ή μεχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  10. Προσθέτουμε τα μανιτάρια porcini και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  11. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
  12. Προσθέτουμε το ζωμό μανιταριών και το κρασί.
  13. Μαγειρεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό καθαρίζοντας τις επιφάνειες (τοιχώματα-πάτος) απο τυχόν κολλημένα συστατικά.
  14. Προσθέτουμε τις Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριό και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.
  15. Μειώνουμε τη θερμοκρασία/φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα και διαλύοντας τις τομάτες.
  16. Προσθέτουμε το γάλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  17. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας 1 κ.σ. αλάτι στο νερό και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
  18. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  19. Γαρνίρουμε με το τυρί και τον μαϊντανό.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    14 γρ μανιτάρια porcini 1 φλ. βραστό νερό 1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 2 ½ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκότριμμένο 225 γρ κιμά, χοιρινό 8 φλ. μανιτάρια cremini, ψιλοκομμένα (περίπου 680 gr) 1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο 2 κ.σ. Χωριό Τοματοπολτός ½ φλ. λευκό κρασί 400 γρ Χωριό ψιλοκομμένες τομάτες ¼ φλ. γάλα πλήρες 280 γρ ζυμαρικά spaghetti ολικής αλέσεως 1 κ.σ. χοντρό αλάτι 45 γρ τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο ¼ φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας