Χοιρινό φιλέτο με τζίντζερ και πορτοκάλι, του Δημήτρη Σκαρμούτσου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χοιρινό φιλέτο με τζίντζερ και πορτοκάλι, του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ο αγαπημένος σεφ μαγειρεύει για εμάς ένα πιάτο με κρέας και πλούσια σάλτσα με πορτοκάλι και μυρωδικά. Μια υπέροχη συνταγή!

404
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C.
  2. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
  3. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 15-18 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
  4. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και τσιγαρίζουμε, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  6. Προσθέτουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για 5 λεπτά περίπου.
  7. Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο.
  8. Αλατοπιπερώνουμε.
  9. Κόβουμε το χοιρινό και το σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 700 γρ. χοιρινό φιλέτο Αλάτι Πιπέρι 2 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ¾ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ ξερό θυμάρι, ψιλοκομμένο

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας