9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2014

Tips για τέλεια μαγειρίτσα με αυγολέμονο

Η ημέρα της Ανάστασης πλησιάζει, και μαζί της το τέλος της Σαρακοστής. Η μαγειρίτσα παραδοσιακά αποτελεί το πρώτο μας γεύμα με κρέας μετά τη νηστεία.

Οι νοικοκυρές ετοιμάζουν το σπίτι για την Ανάσταση, ασπρίζουν, καθαρίζουν, έχουν φτιάξει ίσως τα πασχαλινά τους κουλουράκια, ή φτιάχνουν και δεύτερη δόση, ψήνουν και μοιράζουν τσουρέκια, γυαλίζουν τα κόκκινα αυγά για το τσούγκρισμα μετά την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα. Οι κουζίνες έχουν πάρει φωτιά, και οι τελευταίες ετοιμασίες για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου ξεκινούν από την προηγουμένη για πολλούς.

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα έχει την τιμητική της, αφού την φτιάχνουμε μια φορά τον χρόνο. Δεν είναι ουσιαστικά δύσκολη στο μαγείρεμα – η πιο χρονοβόρα διαδικασία στην ετοιμασία της είναι το πολύ καλό πλύσιμο των εντοσθίων.

Το πλύσιμο των εντοσθίων

  • Την προηγούμενη ημέρα, τα αφήνουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού
  • Τα πλένουμε πολύ καλά μέσα έξω, τα αφήνουμε λίγη ώρα σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι και κατόπιν τα ξαναπλένουμε

Μαγειρεύοντας τα εντόσθια

  • Για να είμαστε έτοιμοι γυρίζοντας από την εκκλησία το Μεγάλο Σάββατο, ετοιμάζουμε τη μαγειρίτσα από πριν, αφήνοντας το αυγολέμονο για μετά την Ανάσταση
  • Βράζουμε το κρέας για πολλή ώρα, χωρίς πολύ νερό

Αυγολέμονο

  • Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια
  • Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα και παράλληλα τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε και ξεκινάμε πάλι να τα χτυπάμε
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα μας
  • Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε πιπέρι και είμαστε έτοιμοι
  • Για πιο ελαφρύ αυγολέμονο, χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια των αυγών

Δείτε τη συνταγή του Χωριό για παραδοσιακή μαγειρίτσα, tips για τέλειο ψήσιμο αρνιού στη σούβλα, λαχταριστές συνταγές για αρνί στο φούρνο, αλλά και όλες τις Πασχαλινές συνταγές μας!




ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.