Παραδοσιακά πασχαλιάτικα κουλούρια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Παραδοσιακά πασχαλιάτικα κουλούρια

Συνοδεύουν το πασχαλινό μας τραπέζι και μοσχομυρίζουν παράδοση! Μια συνταγή για κουλούρια πασχαλιάτικα που θα λατρέψετε!

256
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε τις βανίλιες και την αμμωνία μέσα στο γάλα το οποίο είναι χλιαρό.
  2. Χτυπάμε το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας (ή Χωριό Βούτυρο με Κρεμώδη Υφή) με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι στο μίγμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κοτσίδες και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.
  5. Χτυπάμε το τελευταίο μας αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλούρια προσεκτικά με ένα πινέλο. Ψήνουμε στους 200C για 15 με 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 6 σχόλια.
  • 29 Μαρτίου, 2014 στις 3:18 μμ

    ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ…

  • Admin Horio
    31 Μαρτίου, 2014 στις 3:54 μμ

    Καλησπέρα Vasso!
    Η ποσότητα είναι 1/2 κιλό ζάχαρη. Καλά μαγειρέματα!

  • 10 Απριλίου, 2014 στις 4:53 μμ

    Καλησπέρα σας, αντί για αμμωνία μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο??? Δεν μου αρέσει η αίσθηση που αφήνει.

  • Admin Horio
    14 Απριλίου, 2014 στις 12:07 μμ

    Καλησπέρα Morfi, θα μπορούσες να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου αμμωνία. Καλή επιτυχία στα κουλουράκια σου και Καλό Πάσχα!

  • 19 Μαΐου, 2014 στις 8:46 μμ

    πολυ νοστιμα κουλουρακια

  • 20 Μαΐου, 2014 στις 1:06 πμ

    9

ΥΛΙΚΑ

12 αυγά 640 γρ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας ή Χωριό Βούτυρο με Κρεμώδη Υφή 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ½ κιλό ζάχαρη 50 γρ. αμμωνία 2 βανίλιες 1 ½ κιλό αλεύρι 1 αυγό (για το τέλος ώστε να αποκτήσουν γυαλάδα τα κουλουράκια) 1 λαδόκολλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας