Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, Χωριό ελαφρύ και προσούτο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, Χωριό ελαφρύ και προσούτο

Μια εύκολη συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Αλμυρά μάφινς που μπορούμε να απολαύσουμε ως σνακ αλλά και για πρωινό!

306
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
  2. Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε το Χωριό Ελαφρύ , το σπανάκι και την πιπεριά.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις, από πάνω βάζουμε προσούτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σε σχάρα για 5 λεπτά να κρυώσουν και αφαιρούμε από τις θήκες.
  7. Σερβίρουμε τα μάφινς μας ζεστά.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    6 μεγάλα αυγά 1/2 φλ γάλα 3/4 φλ Χωριό Ελαφρύ, τριμμένο 140 γρ baby σπανάκι, ζεματισμένο και κομμένο 1/2 φλ ψητή κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια 57 γρ προσούτο, σε μακριές λεπτές φέτες 1/4 κ.γ. αλάτι 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας