Για το αλμυρό κέικ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα.
Αλατοπιπερώνουμε, τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το σχοινόπρασο.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).
Πηγή: Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
4 αυγά125 γραµ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους2 φλ. γραβιέρα Χωριό ώριμη (τριμμένη)1/2 φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ3 κ.σ σχοινόπρασο1 κ.γλ. αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: