Αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και Χωριό Γραβιέρα ώριμη. Εύκολο, πεντανόστιμο, ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

5010
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Για το αλμυρό κέικ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
    2. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα.
    3. Αλατοπιπερώνουμε, τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το σχοινόπρασο.
    4. Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    5. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).

Πηγή: Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    4 αυγά 125 γραµ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους 2 φλ. γραβιέρα Χωριό ώριμη (τριμμένη) 1/2 φλ. γάλα σε θερμ. δωμ. 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 3 κ.σ σχοινόπρασο 1 κ.γλ. αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας