Κέικ σοκολάτας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ σοκολάτας

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος για να μην αντισταθεί κανείς. Αφράτο, με τέλεια επικάλυψη.

5512
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Για το κέικ σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
    2. Χτυπάμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος με τη ζάχαρη στο μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα «πίνει» το μείγμα) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
    3. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
    4. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο τη φόρμα (φόρμα για κέικ ή φόρμα δαχτυλίδι). Αδειάζουμε το μείγμα.
    5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, για 55 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.
    6. Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.
    7. Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινώντας από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.
    8. Αν θέλουμε, μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να το γεμίσουμε με τη μισή επικάλυψη.

Για την επικάλυψη

    1. Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.
    2. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.

Σε αυτό το κέικ υπάρχουν δύο εναλλακτικές: να το ολοκληρώσετε βάζοντάς του την επικάλυψη ή να το αχνίσετε με ζάχαρη άχνη. Η επιλογή δική σας, αφού και οι δύο εκδοχές είναι υπέροχες.

Πηγή: Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    150 γραμ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο (ψιλοκομμένη) 225 γραμ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 225 γραμ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 2 πρέζες κανέλα 2 βανίλιες 100 γραμ. αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο 100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι βούτυρο και κακάο για τη φόρμα

    Για την επικάλυψη

    200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 50 γραμ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 2 κουταλιές μέλι 200 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο καρούλια σοκολάτας για το τελείωμα
    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας