Μπανόφι (Banoffee)
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπανόφι (Banoffee)

Μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή του διάσημου και αγαπημένου μας γλυκού με πρωταγωνίστρια την μπανάνα και το καραμελωμένο γάλα. Πρέπει να τη δοκιμάσετε!

18012
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κονσέρβες κλειστές και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό, μετράμε 3 ώρες και τις βράζουμε (πάντα ελέγχουμε και τις σκεπάζουμε μονίμως με νερό). Μετά από 3 ώρες, αφαιρούμε τις κονσέρβες από το νερό.
  2. Σε ένα μπλέντερ σπάμε τα μπισκότα (σκόνη).
  3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
  4. Απλώνουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα σε ένα ταψί (στην ουσία φτιάχνουμε μια ζύμη και την απλώνουμε σε όλο το ταψί ομοιόμορφα).
  5. Στρώνουμε τις μπανάνες στο ταψί, ανοίγουμε τις κονσέρβες, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με μια σπάτουλα.
  6. Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγύ και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και οδοντωτό κορνέ γαρνίρουμε κάθε κομμάτι.
  7. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά).

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα 6 μπανάνες κομμένες στη μέση (κατά μήκος) 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 225 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 500 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας