Σαλάτα κριθαράκι με σαφράν και σκορδάτα ψητά ντοματίνια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σαλάτα κριθαράκι με σαφράν και σκορδάτα ψητά ντοματίνια

Μια σαλάτα πλούσια σε μεσογειακές γεύσεις, σε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Απολαμβάνεται και ως κύριο πιάτο!

154
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Σε ένα ταψί βάζουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το θαλασσινό αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  3. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ντοματίνια να μαραθούν και να φαίνεται ότι θα σκάσουν.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο.
  5. Όσο ψήνονται τα ντοματίνια, σε μία κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε το σαφράν και το κριθαράκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  6. Ξεπλένουμε το κριθαράκι με κρύο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε κατευθείαν στο ταψί.
  7. Προσθέτουμε τη ρόκα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  8. Ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα ντοματίνια και τους χυμούς τους και το σκόρδο.
  9. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ξανά, αν χρειάζεται.
  10. Βάζουμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη Χωριό γραβιέρα Ώριμη και σερβίρουμε.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 1/2 φλ ντοματίνια 2-3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση 1 φλ κριθαράκι 1/2 φακελάκι σαφράν (κρόκο Κοζάνης) 1/2 φλ. ρόκα, κομμένη Χωριό γραβιέρα ώριμη, τριμμένη, για γαρνίρισμα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας