Μπαρμπούνια κοκκινιστά με μακαρόνια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπαρμπούνια κοκκινιστά με μακαρόνια

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει ψαράκι με σπαγγέτι και πλούσια κόκκινη σάλτσα. Μια συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε!

402
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, αφαιρώντας τα λέπια με ένα μικρό μαχαίρι. Προσπαθούμε να μην τα γδάρουμε έντονα, καθώς τα μπαρμπούνια έχουν πολύ λεπτή σάρκα και ενδέχεται να τα καταστρέψουμε.
  2. Μόλις καθαρίσουμε τα ψάρια, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τους, τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  3. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα ψάρια και προσθέτουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία για να το ζεστάνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Μόλις το ελαιόλαδο κάψει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αμέσως μετά το σκόρδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο. Τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.
  5. Προσθέτουμε μισή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά για 30-40 δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα για να πάρουν μία βράση.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι, όχι πάρα πολύ, γιατί αργότερα που θα δοκιμάσουμε τη σάλτσα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον.
  8. Πασπαλίζουμε και με το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά.
  9. Εάν η σάλτσα έχει πιει το νερό της, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, καθώς η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι ελαφρώς αραιή, γιατί αργότερα θα πρέπει να καλύψει τα ψάρια μας.
  10. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα ψάρια, αλλά πριν από αυτό, δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε αν χρειάζεται αλάτι.
  11. Αφού προσθέσουμε τα μπαρμπούνια, τα οποία έχει καλύψει η σάλτσα, καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
  12. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να γυρίσουμε από την άλλη πλευρά τα ψάρια, καθώς είναι πολύ “εύθραυστα”. Μπορούμε απλά να κουνήσουμε ελαφρώς το τηγάνι.
  13. Αφήνουμε τα ψάρια να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμα.
  14. Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  15. Ρίχνουμε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  16. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα κοκκινιστά μπαρμπούνια και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    2 μπαρμπούνια (περίπου 250 γρ το καθένα) 5 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μικρό κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο 400 γρ ντομάτα, ψιλοκομμένη μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για καρύκευμα μακαρόνια σπαγγέτι, μαγειρεμένα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας