Μπισκότα πιπερόριζας (Gingerbread cookies)
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπισκότα πιπερόριζας (Gingerbread cookies)

Όταν η Sugar Buzz μπαίνει στην κουζίνα, κανείς δεν ξέρει τι γευστικές εκπλήξεις πρόκειται να ετοιμάσει! Αυτή τη φορά, δημιουργεί μπισκότα με βούτυρο Χωριό!

3020
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη για 2′ και μετά ρίχνουμε τη μελάσσα. Υπάρχει περίπτωση τώρα να είναι πιο σφιχτό το μείγμα (γιατί η μελάσσα είναι πηχτή), οπότε ρίχνουμε και το αυγό για να διευκολυνθούμε.
  2. Χτυπάμε 3-4′ και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και όλα τα στερεά.
  3. Και πάλι σ’αυτό το σημείο αν δούμε ότι δυσκολευόμαστε με το μίξερ, σταματάμε και ζυμώνουμε με το χέρι μας. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, της δίνουμε σχήμα δίσκου (όχι μπάλας) και την τυλίγουμε με μεμβράνη.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  5. Στη συνέχεια, όταν θέλουμε να ψήσουμε, ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψάκια.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Πάνω της βάζουμε μεμβράνη ώστε να κυλάει ευκολότερα ο πλάστης. Την ανοίγουμε ώστε να λεπτύνει (πάχος μισό εκατοστό) και κόβουμε σχήματα με τα κουπ πατ.
  7. Τοποθετούμε στα ταψιά και ψήνουμε περίπου 10-15′. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των μπισκότων. Αν το μέγεθος είναι μπουκίτσες, μπορεί να χρειαστούν και 8′.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διακοσμούμε με το γλάσο.
  9. Γλάσο: Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό σιγά σιγά μέχρι να προκύψει ένα σφιχτό γλάσο (αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο παραπάνω νερό. Αντίστοιχα, αν βγει πολύ ρευστό, προσθέτουμε άχνη).
  10. Βάζουμε το γλάσο σε ένα σακουλάκι (και ένα πλαστικό σακουλάκι είναι ιδανικό, δε χρειάζεται να έχουμε κορνέ), το στριφογυρίζουμε ώστε να μη φεύγει και κόβουμε με ψαλίδι μια πολύ μικρή μυτούλα. Κάνουμε σχέδια πάνω στα μπισκότα και αφήνουμε να στεγνώσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. μαύρη ζάχαρη 170 γρ. μελάσσα 1 αυγό μεγάλο ξύσμα 1 πορτοκαλιού 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ. κακάο 2 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. τζίντζερ 1 κ.γ. σόδα

    Γλάσο

    1 κούπα άχνη 2-3 κουτ. γλυκού νερό

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας