ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα φακελάκια τσαγιού και βγάζουμε τα φύλλα. Θέλουμε η ποσότητα να είναι 1 κουταλιά σούπας συν 1 κουταλιά γλυκού λεπτοτριμμένα φύλλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και τα φύλλα τσαγιού. Ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, και με τις άκρες των δαχτύλων τρίβουμε το μείγμα αλευριού με το βούτυρο ώστε να δημιουργηθούν τρίμματα (σαν ψίχουλα). Συνεχίζουμε να τρίβουμε με τα δάχτυλα προσέχοντας να μην μείνουν κομμάτια βουτύρου, μέχρι να αρχίσουν όλα να δένουν μεταξύ τους και να δημιουργείται μια στεγνή ζύμη. Βγάζουμε το μείγμα από το μπολ και σε μια καθαρή επιφάνεια συνεχίζουμε λίγο το ζύμωμα μέχρι να δέσει τελείως. Σχηματίζουμε δυο λεπτούς κυλίνδρους διαμέτρου 4 εκατοστών, τους τυλίγουμε με μεμβράνη και τους βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. (Στο σημείο αυτό μπορούμε να βάλουμε την ζύμη στην κατάψυξη όπου διατηρείται πολύ καλά. Για να τη χρησιμοποιήσουμε την ξεπαγώνουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε κανονικά.)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C στον αέρα (180 C αντιστάσεις) και στρώνουμε δυο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Ξετυλίγουμε τους κορμούς ζύμης και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες του ενός εκατοστού. Απλώνουμε τις φέτες (τα μπισκότα μας δηλαδή) στις λαμαρίνες και ψήνουμε για 13 με 17 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Αν χρησιμοποιούμε αντιστάσεις τότε στον μισό χρόνο αναποδογυρίζουμε τις λαμαρίνες (την πάνω κάτω). Είναι έτοιμα όταν έχουν αρχίσει να παίρνουν λίγο χρώμα στα πλαϊνά, αλλά δεν έχουν ροδίσει ολόκληρα.
- Αφήνουμε τα μπισκότα πάνω στις ζεστές λαμαρίνες για 5 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Σημείωση. Αν θέλουμε μπορούμε να χτυπήσουμε το μείγμα αλευριού με το βούτυρο σε πολυμηχάνημα (πολυκόφτη). Θα γίνει πρώτα τρίμματα και μετά θα αρχίσει να δένει (να γίνεται ενιαία μάζα). Την μεταφέρουμε τότε σε επιφάνεια και συνεχίζουμε κανονικά τη συνταγή.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής της The Foodie Corner βήμα προς βήμα με φωτογραφίες εδώ!