Για τη βάση: Βάζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 230 C.
Σε ένα μπλέντερ σπάμε τα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αναμιγνύουμε μέχρι τα ψίχουλα να πάρουν την υγρασία του βουτύρου.
Βάζουμε τα μπισκότα στη βάση μιας φόρμας 22 εκ και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στο μεταξύ, δεν σβήνουμε τον φούρνο.
Για τη γέμιση: Με ένα μίξερ, χτυπάμε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το λικέρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Χτυπάμε και πάλι μέχρι να ανακατευτούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150C.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να φουσκώσει, να έχει ψηθεί στις άκρες και το κέντρο να κουνιέται ελαφρώς, γύρω στα 55 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε σε μια σχάρα. Με ένα μαχαίρι περνάμε περιμετρικά το γλυκό για να χαλαρώσει στις άκρες και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Σερβίρουμε με σάλτσα καραμέλα-πορτοκάλι.
Για τη σάλτσα καραμέλα-πορτοκάλι: Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι κεχριμπαρένιου χρώματος, για περίπου 9 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε και πάλι στη φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ (η σάλτσα μπορεί να γίνει και την προηγούμενη μέρα).
Αφήνουμε να παγώσει, καλύπτουμε αεροστεγώς και διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: