Σούπα βελουτέ με σέλινο και μπέικον
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σούπα βελουτέ με σέλινο και μπέικον

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ετοιμάζει μια υπέροχη βελούδινη σούπα με βούτυρο Χωριό!

304
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε το μπέικον στο κάτω μέρος μιας κατσαρόλας ή μίας γάστρας.
  2. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό (ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πόσο παχύ είναι το μπέικον). Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, ενώ αυξάνουμε ελαφρώς τη φωτιά και προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  5. Μαγειρεύουμε ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 15 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε την πατάτα, το ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  7. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρις ότου μαλακώσει η πατάτα.
  8. Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα μπλέντερ.
  9. Αλατοπιπερώνουμε (προσθέτουμε 2 ή 3 κ.γ αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι)
  10. Σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο μπέικον στην κορυφή.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    4 λωρίδες μπέικον 1 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 5 φλ. ψιλοκομμένο σέλινο (κοτσάνια και κορυφές) 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι 1 μέτρια πατάτα ψημένη, αποφλοιωμένη και σε κύβους 2 φλ. ζωμό λαχανικών ή ζωμό κότας 2 φλ. πλήρες γάλα αλατοπίπερο
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας