Εύκολο κέικ σοκολάτα, με βουτυρόκρεμα σοκολάτα-πορτοκάλι
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Εύκολο κέικ σοκολάτα, με βουτυρόκρεμα σοκολάτα-πορτοκάλι

Φανταστικό και λαχταριστό κέικ σοκολάτας με βουτυρόκρεμα. Το μυστικό για τη γεύση; Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος! 

3010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα. Ετοιμάζουμε δυο στρογγυλές φόρμες κέικ (των 18 εκ.) με αποσπώμενο πάτο, λαδώνοντάς τις ελαφρά και στρώνοντάς τις με δυο δίσκους λαδόκολλας που θα έχουμε κόψει στη διάμετρό τους.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με σύρμα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά και να σπάσουν τυχόν σβόλοι.
  3. Προσθέτουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος μοιράζοντας εδώ κι εκεί την ποσότητα, και τα αυγά. Χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα, αυξάνοντάς την όσο ενσωματώνονται τα υλικά, φτάνοντας σε μέτρια προς υψηλή. Σταματάμε στα 2-3 λεπτά, όταν το μείγμα έχει αρχίσει να ανοίγει στο χρώμα και να φαίνεται πιο αφράτο.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες προσέχοντας να είναι ίσες οι ποσότητες. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο και των δυο κέικ καθαρή ή με στεγνά ψίχουλα. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  5. Για να φτιάξουμε τη βουτυρόκρεμα, προσθέτουμε στον καθαρό κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα αυξάνοντας σιγά-σιγά. Προσθέτουμε το ξύσμα και μια κουταλιά από το χυμό. Ανάλογα πόσο πηχτό είναι το μείγμα (το θέλουμε να “στέκεται” αλλά να είναι αφράτο και μαλακό) προσθέτουμε αν χρειαστεί και τη δεύτερη κουταλιά χυμό. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  6. Σε ένα πυρίμαχο μπολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Τη βάζουμε για διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, όχι περισσότερο, γιατί η σοκολάτα καίγεται εύκολα. Ανακατεύουμε στο ενδιάμεσο καλά και συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  7. Με το μίξερ να λειτουργεί σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η βουτυρόκρεμα (γύρω στα 5 λεπτά).
  8. Όταν έχουν κρυώσει εντελώς τα κέικ, βάζουμε το ένα ανάποδα σε μια πιατέλα. Απλώνουμε το ένα τρίτο της βουτυρόκρεμας. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ, κανονικά αυτή τη φορά. Απλώνουμε τη μισή από τη βουτυρόκρεμα που μας έχει μείνει. Την υπόλοιπη την απλώνουμε προσεχτικά στα πλαϊνά του κέικ μας.

Τιπς
– Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον μια – δυο ώρες πριν ξεκινήσουμε. Αυτό ισχύει και για το κέικ και για τη βουτυρόκρεμα. Θα πρέπει να κολλάει στο χαρτάκι του όταν το ξετυλίγουμε, αλλά να μην είναι εντελώς λιωμένο. Προσοχή, δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσουμε να το λιώσουμε εμείς, καλύτερα να προνοήσουμε και να έρθει μόνο του στη σωστή θερμοκρασία.
– Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε βουτυρόκρεμα μόνο στη μέση και πάνω στο κέικ.
– Προσέχουμε το μέγεθος των φορμών. Αν χρησιμοποιήσουμε λίγο μεγαλύτερες το κέικ θα είναι λεπτότερο και ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να είναι μικρότερος. Δοκιμάζουμε στα 20 λεπτά να δούμε. Αν χρησιμοποιήσουμε μια μεγάλη φόρμα αντί για δυο μικρές, ο χρόνος θα αυξηθεί.
– Αν θέλουμε απλή βουτυρόκρεμα σοκολάτας, παραλείπουμε το ξύσμα και αντικαθιστούμε τον χυμό με γάλα.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για το κέικ

    220 γρ ζάχαρη λευκή 170 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 50 γρ κακάο σε σκόνη (όχι ρόφημα σοκολάτας) 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 220 γρ Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

    Για τη βουτυρόκρεμα

    250 γρ ζάχαρη άχνη 100 γρ Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου 1 ½ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (από ένα μικρό πορτοκάλι περίπου) 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού (από ένα μικρό πορτοκάλι περίπου) 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας