Κιουνεφέ με βούτυρο Κερκύρας Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κιουνεφέ με βούτυρο Κερκύρας Χωριό

Υπέροχο σιροπιαστό κιουνεφέ με λιωμένο βούτυρο Κερκύρας Χωριό, σπασμένο φυστίκι και μοτσαρέλα. Μια εκπληκτική συνταγή που θα λατρέψετε!

408
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο Κερκύρας Χωριό σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Τοποθετούμε την μισή ποσότητα από το φύλλο κανταϊφι σε ένα ταψί 22 εκατοστών περίπου.
  3. Ραντίζουμε με την μισή ποσότητα του βουτύρου να βραχεί καλά όλο το φύλλο και πιέζουμε με το χέρι μας, ώστε να γίνει πιο συμπαγές.
  4. Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες και από επάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
  5. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πιέζουμε ξανά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 185 C,  μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά.
  7. Μόλις βγάλουμε καυτό το κιουνεφέ το σιροπιάζουμε, πασπαλίζουμε με σπασμένο φυστίκι και σερβίρουμε αμέσως!

Tips:
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μοτσαρέλα τριμμένη ή ανθότυρο.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    180 gr. Χωριό βούτυρο Κερκύρας 350 gr. φύλλο για κανταϊφι 250 gr. μοτσαρέλα φρέσκια

    Για το σιρόπι

    300 gr. ζάχαρη 250 ml. νερό 1 φλούδα λεμονιού Φυστίκι ανάλατο για το πασπάλισμα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας