Φιτούρες Ζακύνθου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Φιτούρες Ζακύνθου

Λαχταριστές πίτες από σιμιγδάλι πασπαλίζονται με ζάχαρη και κανέλα και απολαμβάνονται. Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική και για νηστεία.

128
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το ζεσταίνουμε.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  3. Μετά ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως λαδώσει, τη στρώνουμε σε ύψος 4-5 εκατοστά από τον πάτο του ταψιού με μια επίπεδη κουτάλα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Την επόμενη μέρα την κόβουμε σε λοξά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
  5. Σερβίρουμε τις φιτούρες πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    3 λίτρα νερό ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα Ζάχαρη και κανέλα για το γαρνίρισμα
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας