Γεμιστές πατάτες με μπέικον και γραβιέρα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γεμιστές πατάτες με μπέικον και γραβιέρα

Γλυκιά και Ώριμη γραβιέρα, βούτυρο και ελαιόλαδο Χωριό, μπέικον, κρέμα γάλακτος και ψημένες πατάτες σε μια υπέροχη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

804
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 ώρα, ώστε να είναι μαγειρεμένες και στο εσωτερικό τους.
  3. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
  4. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175C.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε το εσωτερικό της πατάτας και το τοποθετούμε μέσα στο μπολ.
  6. Αφήνουμε την άκρη της κάθε πατάτας ανέπαφη για να χρησιμοποιηθεί ως βάση.
  7. Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί.
  8. Αναμειγνύουμε τις πατάτες με το βούτυρο, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα τριμμένης γραβιέρας, το γάλα, το αλάτι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά (Προσοχή! Σε περίπτωση που θέλουμε να βάλουμε τις πατάτες στο ψυγείο, ας μην προσθέσουμε τα κρεμμυδάκια).
  10. Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα, ώστε να φαίνεται πλούσιο.
  11. Προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη γραβιέρα και βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο να ζεσταθούν για περίπου 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    8 πατάτες πλυμένες 3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 220 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος 1 φλ. μπέικον σε κομματάκια 1 φλ. κρέμα γάλακτος 1 φλ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά (ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα) και Ώριμη, τριμμένη ½  φλ. πλήρες γάλα 2 κ.γ. αλάτι 3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες Mαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας