Χειμωνιάτικη σάλτσα τομάτας με βούτυρο Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χειμωνιάτικη σάλτσα τομάτας με βούτυρο Χωριό

Μια πλούσια, μεστή και πυκνή κόκκινη σάλτσα που θα αγκαλιάσει υπέροχα τα μακαρόνια. Τρίβουμε και γραβιέρα Χωριό από πάνω και απολαμβάνουμε!

504
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 20 γρ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο και το κρεμμύδι, και ανακατεύουμε να καλυφθεί το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, παρά μόνο λίγο στο τέλος, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη και ανακατεύουμε.
 2. Ρίχνουμε το τοματάκι στο τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυροft, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά. Θέλουμε να κοχλάζει όσο το δυνατό πιο σιγά (ίσως χρειαστεί να είναι στη χαμηλότερη ένταση της εστίας). Αφήνουμε για 45 λεπτά τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (δεν χρειάζεται συχνά).
 3. Στα τελευταία 10-15 λεπτά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα (αν χωράνε στο τηγάνι, αλλιώς στην κατσαρόλα που έβρασαν). Σερβίρουμε αμέσως.

Τιπς
– Η σάλτσα φτάνει για 4 άτομα αν τη θέλουμε πλούσια σε ποσότητα (όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα), ή 6 άτομα αν τη θέλουμε να καλύπτει ωραία τα ζυμαρικά (όπως την προτιμούν στην Ιταλία). Για 6 άτομα θέλουμε 750 γρ ζυμαρικά.
– Ίσως μας φανεί έτοιμη η σάλτσα νωρίτερα από τα 45 λεπτά, και μπορεί να πήξει λίγο. Είναι όμως καλύτερη όταν της δώσουμε τον χρόνο της. Θα δείτε την διαφορά στο τέλος!
– Ταιριάζει με τριμμένη Γραβιέρα Χωριό Ώριμη ή Ποικιλία Τριμμένων Τυριών με Γραβιέρα Χωριό.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

  ΥΛΙΚΑ

  20 γρ + 70 γρ Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο 1 ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ¼ + ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη 2 κουτάκια (800 γρ) τοματάκι κονκασέ, καλής ποιότητας ½ κουτ. γλυκού αλάτι ½ κουτ. γλυκού βασιλικός, ξερός ½ κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας (για 4 άτομα)

  ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

  Το μενού της εβδομάδας