Ρολό σφολιάτας με λουκάνικα, μήλα και γραβιέρα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ρολό σφολιάτας με λουκάνικα, μήλα και γραβιέρα

Μια συνταγή για υπέροχη σφολιάτα που κλείνει μέσα της γραβιέρα, μήλα και χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι. Ιδανική για σνακ, πρωινό, για όλες τις ώρες! 1

504
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Χαράζουμε τα λουκάνικα κάθετα και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη γέμιση.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λουκάνικα, τα μήλα, το μαϊντανό, τη Χωριό γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τα ψίχουλα, τα ασπράδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  4. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το λαδώνουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και βάζουμε στο κέντρο, κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς, τη γέμιση. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό.
  5. Μεταφέρουμε το ρολό σε λαδωμένη λαμαρίνα και το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε για 50 λεπτά στο μεσαίο ράφι.
  6. Αφήνουμε το ρολό να σταθεί για 10 λεπτά και κόβουμε σε μερίδες.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Λάρισα». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 φύλλο σφολιάτας 4 κουτ. σούπας Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα 1 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορο 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο νερό, για το άλειμμα

    Για τη γέμιση

    4 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι 4 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους χυμός από ½ λεμόνι ½ φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού, μπαγιάτικου 2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών 200 γρ. Γραβιέρα Χωριό μακράς ωρίμανσης (τριμμένη) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας