Καβουροκεφτέδες
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Καβουροκεφτέδες

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει ένα αγαπημένο ορεκτικό για μεγάλες παρέες, που θα λατρέψουν όλοι!

6012
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10 περίπου λεπτά.
  3. Αν τα λαχανικά αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε το νερό.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει, για 5 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την πιπεριά, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι στο κρύο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε το αβγό και την καβουρόψιχα.
  8. Ανακατεύουμε απαλά.
  9. Τοποθετούμε τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Παίρνουμε μια μερίδα (μεγέθους μπάλας του γκολφ) από το μείγμα και πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά.
  11. Πλάθουμε ένα μικρό μπιφτέκι. Το μείγμα θα είναι αρκετά νωπό και χαλαρό.
  12. Βάζουμε το μπιφτέκι στα ψίχουλα και το πασαλείβουμε. Με μια σπάτουλα το βάζουμε στην παλάμη μας, αφήνοντας να πέσουν ψίχουλα.
  13. Ξαναγυρίζουμε το μπιφτέκι στην σπάτουλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
  14. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα μπιφτέκια, γύρω στα 12-14 συνολικά.
  15. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι 3 ώρες max.
  16. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. λάδι.
  17. Βάζουμε απαλά τους καβουροκεφτέδες στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 5-6 λεπτά και τους γυρνάμε από την άλλη, ψήνοντας για άλλα 4-5 λεπτά. Όσους βγάζουμε, τους κρατάμε ζεστούς.
  18. Συνεχίζουμε με όλους τους κεφτέδες.
  19. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    3 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. νερό, προαιρετικά 1 φλ κρέμα γάλακτος 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν 1 1/2 κ.σ. γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη αλάτι φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο 500 γρ καβουρόψιχα 1 1/4 φλ ψίχουλα στεγνά 2 κ.σ. φυτικό λάδι 1/2 λεμόνι σε φέτες για σερβίρισμα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας