Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μικρό μπόλ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ΤΟΠ Μηλόξιδο με 3 κουταλιές σούπας από το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
Ανακατεύουμε το μίγμα ΤΟΠ Μηλόξιδου στο μείγμα μελιού και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Αδειάζουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το Χωριό Soft με ελαιόλαδο λιωμένο.
Πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι του γλυκού αλεύρι τα βατόμουρα και τα αναδιπλώνουμε στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Μετά τα 30 λεπτά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το γλυκό είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στο πλάι.
Καλησπέρα, έφτιαξα το κέικ σήμερα. Μπορώ να πω ότι απογοητευτηκα… Δεν φουσκωσε και έχει πικρή γεύση! Ακολούθησα τα γραμμάρια και τις οδηγίες κατά γράμμα! Τι μπορεί να πήγε λάθος….
ΥΛΙΚΑ
150 γρ αλεύρι για κάθε χρήση5 γρ μπέικιν πάουντερ5 γρ μαγειρική σόδα2 γρ αλάτι10 ml ΤΟΠ Μηλόξιδο50 ml γάλα80 γρ μέλι2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα60 γρ Χωριό Soft με ελαιόλαδο1 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ βατόμουρα ή μύρτιλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Καλησπέρα, έφτιαξα το κέικ σήμερα. Μπορώ να πω ότι απογοητευτηκα… Δεν φουσκωσε και έχει πικρή γεύση! Ακολούθησα τα γραμμάρια και τις οδηγίες κατά γράμμα! Τι μπορεί να πήγε λάθος….