Κέικ με μύρτιλλα ή βατόμουρα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ με μύρτιλλα ή βατόμουρα

Υπέροχο κέικ για κάθε στιγμή της ημέρας με φρούτα και γεύση που χαρίζει το Χωριό Soft με ελαιόλαδο. Για να μοσχομυρίζει ο φούρνος απόλαυση!

3010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ένα μικρό μπόλ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ΤΟΠ Μηλόξιδο με 3 κουταλιές σούπας από το γάλα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
  4. Ανακατεύουμε το μίγμα ΤΟΠ Μηλόξιδου στο μείγμα μελιού και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  5. Αδειάζουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το Χωριό Soft με ελαιόλαδο λιωμένο.
  6. Πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι του γλυκού αλεύρι τα βατόμουρα και τα αναδιπλώνουμε στο μείγμα.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  9. Μετά τα 30 λεπτά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το γλυκό είναι έτοιμο.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στο πλάι.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.
  • 13 Φεβρουαρίου, 2016 στις 2:10 μμ

    Καλησπέρα, έφτιαξα το κέικ σήμερα. Μπορώ να πω ότι απογοητευτηκα… Δεν φουσκωσε και έχει πικρή γεύση! Ακολούθησα τα γραμμάρια και τις οδηγίες κατά γράμμα! Τι μπορεί να πήγε λάθος….

ΥΛΙΚΑ

150 γρ αλεύρι για κάθε χρήση 5 γρ μπέικιν πάουντερ 5 γρ μαγειρική σόδα 2 γρ αλάτι 10 ml ΤΟΠ Μηλόξιδο 50 ml γάλα 80 γρ μέλι 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 60 γρ Χωριό Soft με ελαιόλαδο 1 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ βατόμουρα ή μύρτιλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας