Κέικ με καρύδια, πορτοκάλι και μαρμελάδα, χωρίς γλουτένη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ με καρύδια, πορτοκάλι και μαρμελάδα, χωρίς γλουτένη

Ένα υπέροχο κέικ ιδανικό για σνακ, πρωινό και επιδόρπιο, που μοσχομυρίζει βούτυρο και πορτοκάλι και έχει στρώση μαρμελάδας. Χωρίς γλουτένη!

6010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμ.28εκ. και αλευρώνουμε (με αλεύρι για όλες τις χρήσεις).
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο με τα 150 γρ.ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα καρύδια.
  3. Σταματάμε το μίξερ, καθαρίζουμε τα χτυπητήρια και χτυπάμε σε άλλο καθαρό μπολ τα ασπράδια, ρίχνοντας σιγά-σιγά τα 50γρ. ζάχαρη που έχουμε κρατήσει, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  4. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-60′. Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο με οδοντογλυφίδα -να βγαίνει καθαρή-, διαφορετικά αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
  6. Όταν κρυώσει, κόβουμε το κέικ στη μέση, αλείφουμε τη μαρμελάδα, σκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

 

Σημειώσεις:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη με αλεύρι σίτου (για όλες τις χρήσεις). Ομοίως και το μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη, με το κλασικό.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    200 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 200 γρ. ζάχαρη 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 1 κουτ. σούπας γιαούρτι ξύσμα από 2 πορτοκάλια 200 γρ. καρύδια τριμμένα 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη) 5 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα 1 κουτ. σούπας άχνη

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας