Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και γλάσο στιγμής
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα και γλάσο στιγμής

Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και γλάσο από τυρί κρέμα και ζαχαρούχο γάλα.

506
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύουμε με προσοχή και αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ και την σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), ή με μια ξύλινη κουτάλα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα.
  7. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.
  8. Περιχύνουμε με την κρέμα το κέικ και σερβίρουμε αμέσως.

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή “Ένα τραπέζι Ελλάδα” – Επεισόδιο “Νάξος”.

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • 6 Δεκεμβρίου, 2015 στις 9:56 μμ

    Το γλάσο δεν ε ει σοκολάτα; Πώς γίνεται καφέ;

  • Admin Horio
    15 Φεβρουαρίου, 2016 στις 7:19 μμ

    Το γλάσο είναι λευκό Katerina. Καφέ είναι το κέικ! Και είναι λαχταριστό :)

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

2 μέτριες μπανάνες, ώριμες 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 100 ml χυμό πορτοκαλιού 150 γρ. ζάχαρη 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 40 γρ. κακάο 150 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το γλάσο

100 γρ. τυρί κρέμα 4 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα χυμό από ένα πορτοκάλι

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας