Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύουμε με προσοχή και αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ και την σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα.
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.
Περιχύνουμε με την κρέμα το κέικ και σερβίρουμε αμέσως.
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή “Ένα τραπέζι Ελλάδα” – Επεισόδιο “Νάξος”.
Το γλάσο είναι λευκό Katerina. Καφέ είναι το κέικ! Και είναι λαχταριστό :)
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ
2 μέτριες μπανάνες, ώριμες3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά100 ml χυμό πορτοκαλιού150 γρ. ζάχαρη170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο40 γρ. κακάο150 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου50 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Για το γλάσο
100 γρ. τυρί κρέμα4 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλαχυμό από ένα πορτοκάλι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Το γλάσο δεν ε ει σοκολάτα; Πώς γίνεται καφέ;
Το γλάσο είναι λευκό Katerina. Καφέ είναι το κέικ! Και είναι λαχταριστό :)