Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο και το soft με ελαιόλαδο.
Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε τα καρύδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
250 γρ. κουβερτούρα (72% κακάο)5 αυγά χωρισμένα50 ml Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα60 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο250 γρ. ζάχαρη150 γρ. αλεύρι1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 κούπα του τσαγιού θρυμματισμένο καρύδι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: