Κέικ βουτύρου με γλάσο λεμονιού
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ βουτύρου με γλάσο λεμονιού

Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος στο αφράτο, μοσχομυριστό κέικ του Δημήτρη Σκαρμούτσου, με γλάσο λεμονιού. Θα συνοδεύσει κάθε μας στιγμή.

4010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος για κέικ διαμέτρου 21 εκ.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
  5. Χτυπάμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  7. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.
  8. Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  9. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  10. Αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά.
  11. Για το γλάσο: Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
  12. Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο.
  13. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για το κέικ

    220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ μια πρέζα αλάτι 100ml γάλα πλήρες 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 150γρ Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου 185 γρ ζάχαρη άχνη 3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
    Για το γλάσο: 350 γρ ζάχαρη άχνη 100ml φρέσκος χυμός λεμονιού

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας