Κρεμώδες ριζότο με ντομάτα και βασιλικό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κρεμώδες ριζότο με ντομάτα και βασιλικό

Ριζότο με κόκκινη σάλτσα, σκορδάτο, με δεντρολίβανο και βασιλικό, δεμένο με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος. Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

204
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριό, μισό ζωμό λαχανικών και χτυπάμε να γίνει λείο.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και σιγομαγειρεύουμε.
  3. Στο μεταξύ, βάζουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε να λιώσει το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε να μαλακώσει, για 6-8 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.
  6. Βάζουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  7. Στη μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό με την ντομάτα.
  8. Αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας ζωμό, όσο απορροφάται.
  9. Αφού προσθέσουμε το μισό ζωμό, βάζουμε και τα ντοματίνια. Μετά από 20-25 λεπτά, το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες και μαλακό, τα ντοματίνια να έχουν μαλακώσει και όλος ο ζωμός να έχει εξατμιστεί.
  10. Καλύπτουμε, αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον βασιλικό.
  11. Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    410 γρ Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριό 1 λίτρο ζωμός λαχανικών 2 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο 250 γρ ρύζι για ριζότο 300 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 μικρό μάτσο βασιλικού, χοντροκομμένο 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας