Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα ντομάτας

Μαγειρευτό αγαπημένο φαγητό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Κολοκυθάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας, γεμιστά με κιμά και ρύζι.

502
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κάθετα ένα φετάκι από κάθε άκρη.
  2. Με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τις σταφίδες, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι, το κάρδαμο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τον ντοματοπελτέ.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κολοκυθάκια. Επειδή το ρύζι θα φουσκώσει στο ψήσιμο, προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε πάρα πολύ.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.
  7. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και το δυόσμο.
  8. Βάζουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας γύρω τους.
  9. Προσθέτουμε τον ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
  10. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και ο κιμάς.
  11. Βγάζουμε τα κολοκυθάκια από την κατσαρόλα και μεγαλώνουμε τη φωτιά.
  12. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να μειωθούν τα υγρά, για 10 περίπου λεπτά.
  13. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
  14. Ξαναβάζουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα να ζεσταθούν και σερβίρουμε.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    4 κολοκυθάκια μέτρια ½ κιλό κιμά ½ κούπα ρύζι μακρύκοκκο 2 κ.σ. σταφίδα 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. κάρδαμο ¼ κ.γ. μπαχάρι ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι 1 κ.σ. τοματοπολτός Χωριό

    Για τη σάλτσα ντομάτας

    1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 2 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 700 γρ έτοιμες ντομάτες κονσέρβα σε κύβους 1 κ.σ. τοματοπολτός Χωριό 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 2 κούπες ζωμό κότας αλατοπίπερο κατά βούληση

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας