Λαχανοντολμάδες με φέτα Χωριό και αρνί
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχανοντολμάδες με φέτα Χωριό και αρνί

Παραδοσιακή συνταγή από τα χέρια του Δημήτρη Σκαρμούτσου, με Χωριό Φέτα και Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και αρνίσιο κιμά.

11030
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλύπτει ολόκληρο το λάχανο και βράζουμε σε υψηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.
  2. Με τσιμπίδα αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα του και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές, το ρύζι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, τους μαραθόσπορους, 2 1/2 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι.
  4. Βάζουμε Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να καλυφθεί ο πάτος της.
  5. Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε ένα λαχανόφυλλο τη φορά, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα και κόβουμε τα πολύ μεγάλα φύλλα στη μέση κατά μήκος.
  6. Βάζουμε 1 1/2 κ.σ. γέμιση κιμά ανά λαχανόφυλλο, κλείνουμε τις δύο άκρες του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά σαν ρολό.
  7. Μεταφέρουμε τους λαχανοντολμάδες με τη ραφή προς τα κάτω μέσα στην κατσαρόλα. Τους τοποθετούμε στη σειρά, τον έναν σφιχτά δίπλα στον άλλο για να μην ξετυλιχτούν.
  8. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το ζωμό και το ούζο, περιχύνουμε με το μείγμα τους λαχανοντολμάδες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε, ανακινώντας την κατσαρόλα κατά διατήματα, ώστε να μην κολλήσουν. Είναι έτοιμοι όταν το ρύζι της γέμισης έχει μαλακώσει, μετά από 60-90 λεπτά.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την εξαίσια συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 μεγάλο λάχανο πράσινο, καθαρισμένα τα εξωτερικά φύλλα και χωρίς τον πυρήνα του 450 γρ κιμάς αρνίσιος 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μεγάλο αυγό 1 φλ Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές, τριμμένη 1/2 φλ ρύζι arborio 1/4 φλ φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού 1 κ.γ. σκόνη κύμινο 1/2 κ.γ. μαραθόσποροι, λιωμένοι χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1/4 φλ Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 2 φλ περίπου ντομάτα κονκασέ 1 φλ ζωμός κοτόπουλου, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι 1/3 φλ ούζο

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας