Λάβα μάφινς σοκολάτας του Δημήτρη Σκαρμούτσου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λάβα μάφινς σοκολάτας του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Η συνταγή αυτή θα εντυπωσιάσει όποιον τη δοκιμάσει. Ρευστή σοκολάτα μέσα από τα λαχταριστά κέικ. Πρέπει να τη δοκιμάσετε!

208
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια και πασπαλίζουμε το κάθε ένα με 1/2 κ.γ. ζάχαρη.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, το μοσχοκάρυδο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να γίνουν κρέμα.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
  8. Ψήνουμε μέχρι οι κορυφές να δέσουν και να σκουρύνουν οι άκρες, για 12-14 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  10. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε γύρω-γυρω τα κέικ από τα φορμάκια, ώστε να ξεκολλήσουν, και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
  11. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

Υπέροχη γλυκιά συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    226 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος + επιπλέον για τις θήκες 4 κ.γ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη μια πρέζα πιπέρι καγιέν μια πρέζα μοσχοκάρυδο 340 γρ ημίγλυκη σοκολάτα, τεμαχισμένη 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλ ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά) 6 μεγάλα αυγά + 6 κρόκοι αυγών 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας