Πένες με κρεμώδη σάλτσα βότκας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πένες με κρεμώδη σάλτσα βότκας

Ζυμαρικά πένες με υπέροχη ροζ, πλούσια και κρεμώδη σάλτσα με Χωριό βούτυρο αγελάδος, ντομάτα, σκόρδο και φύλλα βασιλικού. Του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

154
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν.
  3. Προσθέτουμε τη βότκα και  αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
  6. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
  8. Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 κ.σ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 2 κρεμμύδια, λιωμένα 1 φλ. βότκα 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου 900 γρ ντομάτα κονκασέ χοντρό αλάτι πιπέρι 450 γρ. ζυμαρικά πένες 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 20 φύλλα βασιλικού ή σπανάκι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας