Λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας

Λαχταριστά λαζάνια στο φούρνο με πλούσια κρέμα φέτας Χωριό, η οποία χαρίζει πλούσια γεύση και άρωμα στο μοναδικό αυτό κυρίως πιάτο.

456
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα  λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας

  1. Bράζουμε πρώτα τις ντομάτες με το Χωριό Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για 15′ και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2′, ανακατεύοντας, σταδιακά εκτός φωτιάς ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Κρατάμε τη μισή κρέμα για την επιφάνεια του παστίτσιου.
  5. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα. Στρώνουμε 6 λαζάνια. Βάζουμε λίγη κρέμα με φέτα Χωριό και πλάθουμε ακανόνιστους μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο τυρί κρέμα εδώ κι εκεί. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, κεφτέδες, σάλτσα ντομάτας και τυρί κρέμα. Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  6. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25′ στους 200ºC.
  7. Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον. Προσοχή, όταν ξεσκεπάσουμε, το κάνουμε σίγα σιγά για να μη χαλάσουμε την κρούστα. Αφήνουμε να σταθεί το παστίτσιο για 15′ και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    18 λαζάνια 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

    Για τους κεφτέδες

    500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο αλάτι πιπέρι 1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες 4 κ.σ. Χωριό Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

    Για τη μπεσαμέλ φέτας

    4 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ. αλεύρι 200 γρ. Χωριό Φέτα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας