Φέτα Oρεινές Περιοχές σε φύλλο κρούστας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Φέτα Oρεινές Περιοχές σε φύλλο κρούστας

Είναι το τραγανό φύλλο και το μυστικό στη γέμιση που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο νόστιμη! Συνοδεύεται υπέροχα με γλυκό του κουταλιού

54
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τη φέτα με φύλλο κρούστας στο τηγάνι.

 1. Πανάρουμε πρώτα το τυρί σε λίγο αλεύρι, να μαζέψει τα υγρά.
 2. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το φύλλο. Το διπλώνουμε στη μέση.Ακουμπάμε το κομμάτι φέτας και αλείφουμε με το ασπράδι τις άκρες. Διπλώνουμε τα φύλλα πάνω στη φέτα και κλείνουμε σε πακέτο. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με φέτα.Τα αραδιάζουμε σε σκεύος πασπαλισμένο με αλεύρι, με την ένωση προς τα κάτω (να ακουμπάει στο ταψί) και καλύπτουμε με μεμβράνη.
 3. Βάζουμε τα πακέτα στην κατάψυξη και τα παγώνουμε για 2 ώρες.
 4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού κάψει το λάδι τηγανίζουμε τη φέτα σε φύλλο κρούστας. Ακουμπάμε τα πακέτα πάντα με την ένωση προς τα κάτω. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και από την άλλη να ροδίσουν. Σε γενικές γραμμές τηγανίζουμε για 2-3΄κάθε πλευρά.
 5. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστά, τα βάζουμε σε πιάτο ή σε δίσκο.
 6. Γαρνίρουμε με κόκκινο γλυκό του κουταλιού ή τα ραντίζουμε με θυμαρίσιο μέλι.
 7. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο. Σερβίρουμε τα πακετάκια φέτας με φύλλο κρούστας, όσο είναι ζεστά.

Πηγή: Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

  ΥΛΙΚΑ

  4 κομμάτια φέτας (μέγεθος σαγανάκι) 4 φύλλα κρούστας λίγο αλεύρι 1 ασπράδι λίγο σουσάμι (λευκό και μαύρο) ελαιόλαδο για το τηγάνισμα γλυκό κουταλιού βύσσινο γλυκό κουταλιού κυδώνι (τριμμένο) ή μέλι

  ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

  Το μενού της εβδομάδας