Ματσάτα Φολεγάνδρου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ματσάτα Φολεγάνδρου

Ματσάτα σπιτική χειροποίητη από το πανέμορφο νησί. Συνοδεύουμε με κρέας, κατά προτίμηση με κόκορα ή κουνέλι κοκκινιστό, και με Χωριό Γραβιέρα τριμμένη.

56
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σκληρή και ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγουμε 4-5 κομμάτια φύλλο χοντρό και πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι.
  3. Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβουμε από την άκρη προς τα μέσα σε λεπτές φέτες για να φτιάξουμε τη ματσάτα.
  4. Ρίχνουμε τη ματσάτα σε νερό που βράζει και που έχουμε προηγουμένως αλατίσει, και τη βράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Τη σουρώνουμε και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα συνοδεύοντάς τη με κόκορα ή κουνέλι κοκκινιστό και πασπαλισμένα με τριμμένη γραβιέρα Χωριό.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης αλάτι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας