Ματσάτα σπιτική χειροποίητη από το πανέμορφο νησί. Συνοδεύουμε με κρέας, κατά προτίμηση με κόκορα ή κουνέλι κοκκινιστό, και με Χωριό Γραβιέρα τριμμένη.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σκληρή και ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ανοίγουμε 4-5 κομμάτια φύλλο χοντρό και πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι.
Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβουμε από την άκρη προς τα μέσα σε λεπτές φέτες για να φτιάξουμε τη ματσάτα.
Ρίχνουμε τη ματσάτα σε νερό που βράζει και που έχουμε προηγουμένως αλατίσει, και τη βράζουμε για 5 λεπτά.
Τη σουρώνουμε και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα συνοδεύοντάς τη με κόκορα ή κουνέλι κοκκινιστό και πασπαλισμένα με τριμμένη γραβιέρα Χωριό.
½ κιλό αλεύρι1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσηςαλάτι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Ματσάτα Φολεγάνδρου