Μελιτζάνες φουρνιστές
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μελιτζάνες φουρνιστές

Η Ντίνα Νικολάου ταξιδεύει στην Άνδρο και ετοιμάζει την εξαίσια αυτή συνταγή, με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και ΤΟΠ Βαλσάμικο.

454
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Καθαρίζουμε σε μερικά σημεία τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε «βεντάλια», κρατώντας όμως την βάση τους. Τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε ενδιάμεσα φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού.
  3. Τις μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψάκι φροντίζοντας να είναι στριμωχτά για να μην ανοίξουν.
  4. Τοποθετούμε Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος ανάμεσα στις φέτες των λαχανικών.
  5. Τις περιχύνουμε με το ΤΟΠ Βαλσάμικο και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  6. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Άνδρος».

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος ½ φλιτζ. ΤΟΠ Βαλσάμικο Χυμό από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό Πορτοκαλοπίπερο Ανθό αλατιού

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας