Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Λουκουμάδες ζεστοί, μοσχομυριστοί, ραντισμένοι με μέλι και πασπαλισμένοι με κανέλα. Σκέτη απόλαυση!

3530
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  3. Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.
  4. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα να ζεσταθεί καλά.
  5. Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.
  6. Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  7. Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • giotak1
    5 Μαΐου, 2014 στις 9:19 πμ

    φαινονται νοστιμοι!

  • 4 Δεκεμβρίου, 2014 στις 11:15 πμ

    yummy yummy αγαπημένοι λουκουμάδες!!

ΥΛΙΚΑ

¼ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 4 γρ. μαγιά 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα για το τηγάνισμα μέλι κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας