Πασχαλινά κουλουράκια από τον Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινά κουλουράκια από τον Ηλία Μαμαλάκη

Γευστικά πασχαλινά κουλουράκια από τα χέρια του Ηλία Μαμαλάκη. Απαραίτητο συστατικό για γεύση και άρωμα το βούτυρο Χωριό τύπου Κερκύρας.

4515
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάτε τα 2 ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας, τους 6 κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα.
  3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε μέσα και τη μαρέγκα.
  4. Προσθέτετε τις βανίλιες, το γιαούρτι, το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά και τέλος ρίχνετε πασπαλιστά το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  5. Ζυμώνετε το μείγμα καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ ή του μπολ.
  6. Βγάζετε το μείγμα και το κάνετε μια μεγάλη μπάλα, το τυλίγετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
  7. Πλάθετε μακρόστενα ή στρογγυλά κουλουράκια και τα βάζετε σε ταψί του οποίου το πάτο έχετε καλύψει με λαδόκολλες.
  8. Χτυπάτε το αυγό σαν για ομελέτα, προσθέτετε λίγο νεράκι και με ένα πινελάκι αλείφετε τα κουλουράκια σας. (Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε και δεύτερο αυγό.)

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 30΄-45΄ και μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Tip: Εάν θέλετε πριν τα βάλετε στο φούρνο τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 3 σχόλια.
  • 26 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:00 μμ

    τελεια!!!!
    8

  • 1 Νοεμβρίου, 2013 στις 1:21 μμ

    αχ τι μας κάνετε τέτοια ώραα και πεινάμε και περιμένουμε τον μπαμπά για να φαμε !!!

  • 4 Νοεμβρίου, 2013 στις 10:16 πμ

    φανταστικά

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κιλό ζάχαρη 450γρ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.  μαγειρική σόδα 120γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες 2 πρέζες βανίλια 2 ασπράδια αβγών 6 κρόκους αβγών 1 αβγό για να αλείψετε τα κουλουράκια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας