Πιτάκια με γραβιέρα και σύκο του Δημήτρη Σκαρμούτσου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πιτάκια με γραβιέρα και σύκο του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ατομικά πιτάκια με σύκο και Χωριό Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης σε μια συνταγή που προσφέρεται ως υπέροχο ορεκτικό ή σνακ. Απολαύστε την!

3012
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη Χωριό γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  5. Τοποθετούμε το άλλο φύλλο από πάνω και επαναλαμβάνουμε την επάλειψη με ελαιόλαδο και ζάχαρη.
  6. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο.
  7. Κόβουμε τα φύλλα σε 6 κομμάτια. Θα πρέπει να έχουμε 6 τετράγωνα με 5 στρώσεις από φύλλα. Τα τοποθετούμε σε θήκες για cupcake με τις άκρες να προεξέχουν.
  8. Μπορούμε είτε να γεμίσουμε τις στρώσεις, είτε να τα ανακατέψουμε όλα μαζί. Αν το κάνουμε με στρώσεις, τοποθετούμε πρώτα τα σύκα, μετά το τυρί και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κορυφή.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι το φύλλο να πάρει χρώμα.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 φλ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα 2 φλ. Χωριό Γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη ½ φλ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο ½ φλ. γάλα ½ φλ. ζάχαρη συν έξτρα για το πασπάλισμα 2 αυγά 10 φύλλα κρούστας, αποψυγμένα Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας