Πολύσπορες βάφλες με φρούτα εποχής
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πολύσπορες βάφλες με φρούτα εποχής

Φτιάχνουμε πλούσιες και χορταστικές βάφλες με Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος. Η ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό Κυριακάτικό πρωινό.

308
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε την ειδική τοστιέρα για βελγικές βάφλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Αναμειγνύετε το  αλεύρι, το αλεύρι καλαμποκιού, τις φύτρες σίτου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτετε γάλα χωρίς λιπαρά, μισό φλιτζάνι λιωμένο Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος και ένα κρόκο αυγού και αναμειγνύετε τα υλικά για να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
  4. Χτυπάτε  τα ασπράδια του αυγού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα.
  5. Προσθέτετε την μαρέγκα  με απαλές κινήσεις , για  να μην φύγει ο αέρας , στο μείγμα μείγμα του αλευριού.
  6. Ψήνετε  το μείγμα της βάφλας σύμφωνα με τις οδηγίες τις ειδικής τοστιέρας ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα
  7. Πασπαλίζετε τις βάφλες με ζάχαρη άχνη και τις σερβίρετε ζεστές . Τις συνοδεύετε με φρούτα τις αρεσκείας σας και σιρόπι αν σας αρέσει.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 φλιτζανιού αλεύρι καλαμποκιού 2 κ.σ. ψημένα φύτρα σίτου 1 κ.σ. μαγειρική σόδα ½ κ.γ. αλάτι 1 ¾ φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά ½ φλιτζάνι λιωμένο Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος 1 κρόκο αυγού, καλά χτυπημένο 2 ασπράδια αυγών άχνη ζάχαρη
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας